Resultaten Oorcheck Hoortest 2016
Uit nieuwe resultaten van de Oorcheck hoortest blijkt dat 23% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar die in 2016 de test deed, de uitslag ‘niet goed’ krijgt. Voorafgaand aan de test vullen deelnemers in hoe zij hun gehoor inschatten. Van deze groep dacht 85% aanvankelijk wél een goed gehoor te hebben.

De Oorcheck hoortest is een gratis online spraak-in-ruistest. De Hoorstichting heeft de test ontwikkeld samen met het Leids Universitair Medisch Centrum en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Deze test is specifiek bedoeld om lawaaislechthorendheid te detecteren.

 Gehoorschade

De testuitslag ‘niet goed’ op de Oorcheck hoortest geeft een indicatie van beginnend gehoorverlies, bijvoorbeeld als gevolg van blootstelling aan lawaai, zoals harde muziek. Voorbeelden van gehoorschade door lawaai zijn gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid van het gehoor). De Nationale Hoorstichting adviseert gebruikers om bij de testuitslag ‘niet goed’ het gehoor verder te laten onderzoeken door een specialist.

DOWNLOAD PDF Resultaten Oorcheck Hoortest 2016

Weten wat VeiligheidNL nog meer doet?

lees meer