Veilige koptelefoon

Wat is een veilige koptelefoon? Belangrijkste om op te letten is dat de koptelefoon of oortjes ervoor zorgen dat je weinig last hebt van omgevingsgeluid. Dan hoef je het volume niet zo hard te zetten. Het beste zijn koptelefoons/oortjes met noise cancelling. Er zijn 4 typen:

Koptelefoon1. ‘Over-ear’-koptelefoons: een goede keuze, omdat ze helemaal om je oor heen gaan en niet zo dicht op het trommelvlies in je oor zitten. Zo heb je weinig last van geluid in je omgeving en kun je het volume op een normaal niveau zetten.

Koptelefoon2. ‘On-ear’-koptelefoons: Deze zitten op je oor en niet over je oor, waardoor er nog steeds veel geluid van buitenaf langskomt. Hierdoor zet je het geluid misschien te hard. Voordeel is dat ze niet zo dicht op het trommelvlies zitten..

Oortjes3. ‘In-ear’- oortjes: Deze zijn van speciaal materiaal gemaakt zodat ze je oren goed afsluiten. Je hoort minder omgevingslawaai en hoeft de muziek niet zo hard te zetten. Maar let op: de oortjes zitten wel dicht op je trommelvlies. Let dus extra op dat je de muziek niet te hard zet

Oortjes4. Simpele oortelefoontjes (vaak standaard meegeleverd): deze sluiten het oor niet goed af, waardoor je veel geluid van buitenaf hoort en het volume harder gaat zetten. Ook zitten deze oortelefoontjes dicht op het trommelvlies, waardoor ze extra schadelijk kunnen zijn.

Weten wat VeiligheidNL nog meer doet?

lees meer