Hoorstichting verzoekt Van Rijn resolutie preventie gehoorverlies te ondersteunen

De Nationale Hoorstichting verzoekt staatssecretaris Van Rijn om de resolutie, die bij de World Health Assembly eind mei werd besproken en ter stemming werd gebracht, te erkennen en te ondersteunen. De resolutie houdt in dat lidstaten een beleidsplan opstellen om gehoorverlies te voorkomen.

Hier vindt u de gehele brief (pdf).

Hier vindt u het agenda item van de World Health Organisation (pdf).

Hier vindt u het onderzoek dat de World Health Organisation heeft gepubliceerd in maart 2017 (pdf), Global costs of unaddressed hearing loss and cost-effectiveness of interventions.

De WHO heeft de resolutie inmiddels aangenomen. Het nieuwsbericht hierover vindt u hier.

De reactie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport leest u hier.