‘Festivalcheck’ als gids gehoorbescherming
Den Haag, 2 juni 2017 - De Nationale Hoorstichting introduceert vandaag de tool ‘Festivalcheck’. Met deze website kan een bezoeker eenvoudig informatie vinden over de beschikbaarheid van gehoorbescherming op een festivalterrein.

Festivalcheck
Op de Festivalcheck kan een bezoeker nagaan of en waar er gehoorbescherming (oordoppen) op het festivalterrein te koop is. Ook is te zien welke soorten gehoorbescherming beschikbaar zijn en (indien bekend) in welke prijscategorieën. Zo willen de Nationale Hoorstichting en de meewerkende festivalorganisaties het dragen van oordoppen bevorderen. De Festivalcheck is te raadplegen via oorcheck.nl/festivalcheck.

I Love My Ears
Festivalcheck is een aanvulling op de bewustwordingscampagne I Love My Ears. 
I Love My Ears heeft onder andere als doel festivalbezoekers bewust te maken van de risico’s op gehoorschade door harde muziek. Daarom adviseert I Love My Ears:

  • draag gehoorbescherming met muziekfilter;
  • ga niet te dicht bij de speakers staan en
  • geef je oren tussendoor rust.

Tijdens Pinkpop 2017 zal er ook extra aandacht zijn voor de I Love My Ears campagne. 
Deze campagne is in het leven geroepen door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de brancheorganisaties VVEM (Vereniging van Evenementenmakers) en VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals) en loopt al enige jaren met goed gevolg.

Weten wat VeiligheidNL nog meer doet?

lees meer